Συναντήσεις του Περιφερειάρχη με φορείς για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης

Εγκαταστάσεις που περιλαμβάνονται στις δημόσιες υποδομές, οι οποίες χρηματοδοτούνται συνολικά με πόρους άνω των 30 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας 2014-2020» για την ενεργειακή τους αναβάθμιση, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να ενημερώσει τους φορείς για τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί και την προετοιμασία που απαιτείται, προκειμένου τα έργα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο και βρέθηκε στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», τη Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας, ενώ στη συνέχεια υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πατρέων και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα:

Στο Κλειστό Κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» τον Περιφερειάρχη υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Νίκος Παπαδημάτος, ο Αντιπρόεδρος, Μιχάλης Κουρέτας, ο Γραμματέας, Αριστείδης Ασημακόπουλος, ο αναπληρωτής του, Γιώργος Ρόδης και ο έφορος Γιώργος Ζησιμάτος, οι οποίοι ξενάγησαν τον κ. Φαρμάκη στο Κολυμβητήριο και συζήτησαν μαζί του για τη σπουδαιότητα των παρεμβάσεων που δρομολογούνται. Εκ μέρους της Διοίκησης ο κ. Παπαδημάτος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, σημειώνοντας ότι χωρίς τη δική του βοήθεια το Κολυμβητήριο θα εξακολουθούσε να παραμένει ενεργοβόρο και πολυδάπανο στη διαχείριση του.

Ακολούθως, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Υποστράτηγο, Απόστολο Μαρτζάκλη, τον Ταξίαρχο, Ιωάννη Κυριακόπουλο και τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ανδρέα Γκίζα, με τους οποίους συζήτησε για τις σημαντικές λειτουργικές αλλαγές που θα σημειωθούν στο κτίριο με την ενεργειακή αναβάθμιση. Ο κ. Μαρτζάκλης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά και τη διαρκή στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια στο έργο της αστυνομίας.

Αντιστοίχως, στο Επιμελητήριο Αχαΐας κατά τη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε, ο Πρόεδρος, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε ότι για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, το Επιμελητήριο Αχαΐας μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων από την πλευρά του Επιμελητηρίου, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Χάρης Ανδρικόπουλος, ο αναπληρωτής προέδρου στο Εμπορικό Τμήμα, Σαάντ Καραμπέτ, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ, Παναγιώτης Χελάς και ο αναπληρωτής Προέδρου στο Τμήμα Μεταποίησης, Βασίλης Καλαμαράς.

Τέλος, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αργότερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη, παραβρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Τάκης Πετρόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανδρέας Ζέρβας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, οι οποίοι συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη για το μεγάλο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που θα υλοποιηθεί στα σχολεία της περιοχής.

Με την ευκαιρία των επαφών ο κ. Φαρμάκης δήλωσε τα εξής: «Ξεπερνώντας σκόπελους του παρελθόντος και τριπλασιάζοντας τους αρχικώς διαθέσιμους πόρους, πριν λίγες μέρες εντάξαμε σημαντικές δημόσιες υποδομές στο Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα για την ενεργειακή τους αναβάθμιση. Σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές μείζονος σημασίας όπως η έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και των εδρών των Επιμελητηρίων, θα αποκτήσουν πράσινο αποτύπωμα και νέα… ζωή. Πρόκειται για έργα άνω των 30 εκατ. ευρώ, που όχι μόνο θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος αλλά και θα γίνουν πολύ πιο αποδοτικά, παρέχοντας υψηλής ποιότητας συνθήκες και υπηρεσίες, σε εργαζόμενους και πολίτες. Στην κατεύθυνση αυτή, συνεργαζόμαστε με το σύνολο των τοπικών φορέων, αφού κοινό μας στόχος πρέπει να είναι, τα έργα να τρέξουν με μεγάλες ταχύτητες και να ολοκληρωθούν στην ώρα τους. Γνωρίζουμε καλά ότι κερδίζοντας το στοίχημα της συνεργασίας, θα κερδίσουμε και το στοίχημα της ταχύτητας, κατά συνέπεια και το στοίχημα της αποτελεσματικότητας που έχει ανάγκη ο τόπος. Ευχαριστώ το σύνολο των φορέων για τη συνεργασία. Είμαι βέβαιος ότι η Δυτική Ελλάδα μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε πράσινο πρότυπο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης».