Σε Αρχαία Ολυμπία και Ζαχάρω ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Στην Ηλεία βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στα πλαίσια των διαρκών επαφών του με τους φορείς – και ιδιαίτερα τους Δημάρχους – των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Φαρμάκης, πιο συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαο Κοροβέση, επισκέφθηκαν τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και τη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα.

Κατά τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιο Γεωργιόπουλο, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή και οι χρόνιες ελλείψεις, καθώς επίσης και η προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής ως πραγματικό επίκεντρο του Ολυμπισμού και ως «αιχμή του δόρατος» για την εξωστρέφεια του συνόλου της Δυτικής Ελλάδας.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Δήμο Ζαχάρως, όπου ο κ. Φαρμάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Δήμαρχο, Κώστα Αλεξανδρόπουλο και συνεργάτες του, όπου επίσης τέθηκαν «επί τάπητος» όλες οι εκκρεμότητες της περιοχής, αλλά και οι σχεδιασμοί για το άμεσο μέλλον, με έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια όλων των επαφών, συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν τεχνικές συναντήσεις, όπου όλες οι εκκρεμότητες θα εξεταστούν διεξοδικά, θα βρεθούν λύσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και θα πραγματοποιηθεί αναλυτικός σχεδιασμός, ενόψει και της νέας Προγραμματικής Περιόδου (2021-2027).

Με την ευκαιρία των σημερινών επαφών του στην Ηλεία, ο κ. Φαρμάκης, δήλωσε: «Συνεχίζουμε το οδοιπορικό που έχουμε ξεκινήσει στους Δήμους της περιοχής μας. Σήμερα, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ολυμπία και τη Ζαχάρω και να συζητήσω με τους Δημάρχους για τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Από την πρώτη στιγμή δήλωσα πως η περιφερειακή Αρχή θεωρεί τους Δήμους ως τους πιο στενούς συνεργάτες της. Μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα οργανώσουμε τις δράσεις μας και μαζί θα δημιουργήσουμε το μέλλον που αξίζει στους πολίτες της περιοχής. Στη δική μας αντίληψη, δεν υπάρχουν πρώτοι και τελευταίοι. Μπορεί να μην είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όμως όλοι ίσοι. Και όλοι διεκδικούμε ανάπτυξη και προκοπή. Αυτός είναι και ο τελικός στόχος. Προκοπή για όλους!»